Damniczki Cukrászda
Cukrászda
Székesfehérvár
Leírás
Mottónk: Csak természetesen!
Mi a Damniczki Cukrász Manufaktúrában olyan egyedi felfogás szerint készítjük a termékeinket, amely egyértelműen megkülönböztethetővé teszi termékeinket.
Igazi családi vállalkozás vagyunk.
A Damniczki Cukrászda 1992 karácsonyán nyitott, az első fél évben még nem is volt kész a cukrászműhely, csak vásároltuk a süteményeket, mert nem volt hol készítsük.
Először a cukrász, majd a fagylaltműhely készült el, 1998-ban a Távírda utcai kis üzletünket is megnyitottuk, majd a termelő bővítésére került sor. 2018-ban teljesült az álmunk, Székesfehérvár történelmi belvárosban a Fő utcán megnyitottuk 110m2-es cukrászdánkat.
A fagylaltjaink nyolcvan-kilencven százaléka magyar alapanyagból készül. Nem a trend kedvéért, hanem hitvallásból. Akkor is ezt fogom csinálni, amikor nem lesz menő, és akkor is így csináltam, amikor még nem volt menő. Állományjavítónak csak szentjánoskenyérmag-lisztet használunk, ami a babatápszerek legfőbb nyersanyaga. Ha egy babatápszerbe megfelel, akkor valószínűleg a mi fagylaltunkban is jó lesz.
Van egy gépesített gyümölcsfeldolgozó műhelyünk, egy olyan gyümölcsmagozó gépünk, ami négy-ötszáz kilót kimagoz egy óra alatt. Ezután egy úgynevezett microcutteren átengedjük, ez az egyetlenegy ilyen van az országban, olyan pürét ad, mint a bébiétel. Ezek segítségével tudjuk a tökéletesen érett gyümölcsöt időben a fagyasztóba juttatni.
Hogyan gondolkodunk?
Próbálunk kicsit másképp. Követjük a divatos trendeket, igaz nem minden áron, sokszor visszanyúlunk a régi receptekhez, változtatunk rajtuk, korszerűsítünk. Fagylaltjainkat a régi receptekből kiindulva készítjük el, megtartva a régi értéket de ötvözzük a legújabb technológiákkal és gépekkel. Ha új terméket keresünk a kínálatba, először a régi receptek között kutakodunk, ötleteket, inspirációt keresünk, és ami a legfontosabb megkeressük hozzá a legjobb nyersanyagokat.
Hagyományos tejszín, friss tej egy környékbeli tehenészetből, dió a szomszédos kiskertekből, valódi csokoládé, és még sorolhatnám. Kerüljük a “modern kor” néhány vívmányát, mint például a növényi tejszínt, bevonó massszát, festékeket, aromákat, félkész termékeket.
Ezek vagyunk!
Desszertek
A természetes, házias alapokra építkezés és a fine dining extravagáns megoldásai jól megférnek egymás mellett desszertjeinkben.
“Csavartunk egyet a Nagyi sütijén”
Nem is csoda, hiszen Balázs először nagymamája mellett leste el a süteménykészítés fortélyait, amelyeket azóta is büszkén alkalmaz és ad tovább már napjaink tudásával vegyítve.
Cukrász manufaktúránkban így egyszerre van jelen a nagymamák tudása iránti tisztelet és az unokák szűnhetetlen újítási vágya.
Sütemény kínálatunk folyamatosan változik, az aktuális kínálatról a süteményes pultnál tudsz tájékozódni.
Fagylalt
De ez csak fagyi – gondolhatod!
Számunka viszont a fagyi készítés egyszerre tisztelgés az alapanyagok és a fogyasztók előtt. Folyamatos innováció és játék az ízekkel.
Miben is más a Damniczki fagyi?
Amikor Damniczki Balázs eldöntötte, hogy kizárólag természetes alapanyagokat fog használni, még nem gondolta, hogy az új receptek kidolgozásához latba kell vetnie minden élelmiszermérnöki tudását is. A sok kísérletezés hamarosan egyértelművé tette számára, hogy
csak úgy tudja a legmagasabb, ellenőrzött fagylalt minőséget garantálni, ha a helyi termelők közül,
személyesen választja ki a beszállítóit.Mivel az alapanyagok nagy részét így nyers formában kapjuk, kialakítottuk saját zöldség-gyümölcs feldolgozónkat, hogy egész évben a polcról elérhető legyen az összes szezonális
alapanyag, ha épp tökmagot vagy sütőtököt szeretnénk a vendégeinknek adni fagylalt desszert
formájában.Több mint 140-féle fagyi recepttel dolgozunk
és folyamatosan újakat találunk ki! Emiatt kínálatunk is állandóan változik, akár egy napon belül
többször is.Alapanyagok a szomszédból
Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az alapanyagok, amikkel dolgozunk, sokat tudjanak.
Ismerjük az útjukat a kezdetektől egészen a fagyitölcséredig: a felhasznált gyümölcsöket, tejtermékeket ellenőrzött, helyi és környékbeli termelőktől szerezzük be. A tejtermékek például Pusztaszabolcsról, a gyümölcsök egy része Agárdról, a Vörösboros málnához használt bor Szekszárdról, a Gyömbéres malátához a maláta Zámolyról származik. A különlegesebb fűszerek, a kakaók vagy a közönségkedvenc pisztácia pedig jól bejáratott, mindig magas minőséget nyújtó külföldi beszállítóinktól érkeznek.
Házirend
Mit nyújt ez a hely?
🐶 Kutyusoknak
Ivóvíz
Állatbarát
🐾 Gazdiknak
Cukrászda
Sütemény
Desszert
Jégkrém
Torta
Vegán ételek
Értékelések
0
az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
4 csillag
3 csillag
2 csillag
1 csillag
Vélemények
A tartalom megtekintéséhez jelentkezz be!
Nyitvatartás
Hétfő
Zárva
Kedd
Zárva
Szerda
Zárva
Csütörtök
Zárva
Péntek
10:00-20:00
Szombat
10:00-20:00
Vasárnap
10:00-20:00