Damniczki Cukrászda
Cukrászda
Székesfehérvár

Leírás

Mottónk: Csak természetesen!

Mi a Damniczki Cukrász Manufaktúrában olyan egyedi felfogás szerint készítjük a termékeinket, amely egyértelműen megkülönböztethetővé teszi termékeinket.

Igazi családi vállalkozás vagyunk.

A Damniczki Cukrászda 1992 karácsonyán nyitott, az első fél évben még nem is volt kész a cukrászműhely, csak vásároltuk a süteményeket, mert nem volt hol készítsük.

Először a cukrász, majd a fagylaltműhely készült el, 1998-ban a Távírda utcai kis üzletünket is megnyitottuk, majd a termelő bővítésére került sor. 2018-ban teljesült az álmunk, Székesfehérvár történelmi belvárosban a Fő utcán megnyitottuk 110m2-es cukrászdánkat.

A fagylaltjaink nyolcvan-kilencven százaléka magyar alapanyagból készül. Nem a trend kedvéért, hanem hitvallásból. Akkor is ezt fogom csinálni, amikor nem lesz menő, és akkor is így csináltam, amikor még nem volt menő. Állományjavítónak csak szentjánoskenyérmag-lisztet használunk, ami a babatápszerek legfőbb nyersanyaga. Ha egy babatápszerbe megfelel, akkor valószínűleg a mi fagylaltunkban is jó lesz.

Van egy gépesített gyümölcsfeldolgozó műhelyünk, egy olyan gyümölcsmagozó gépünk, ami négy-ötszáz kilót kimagoz egy óra alatt. Ezután egy úgynevezett microcutteren átengedjük, ez az egyetlenegy ilyen van az országban, olyan pürét ad, mint a bébiétel. Ezek segítségével tudjuk a tökéletesen érett gyümölcsöt időben a fagyasztóba juttatni.

Hogyan gondolkodunk?

Próbálunk kicsit másképp. Követjük a divatos trendeket, igaz nem minden áron, sokszor visszanyúlunk a régi receptekhez, változtatunk rajtuk, korszerűsítünk. Fagylaltjainkat a régi receptekből kiindulva készítjük el, megtartva a régi értéket de ötvözzük a legújabb technológiákkal és gépekkel. Ha új terméket keresünk a kínálatba, először a régi receptek között kutakodunk, ötleteket, inspirációt keresünk, és ami a legfontosabb megkeressük hozzá a legjobb nyersanyagokat.

Hagyományos tejszín, friss tej egy környékbeli tehenészetből, dió a szomszédos kiskertekből, valódi csokoládé, és még sorolhatnám. Kerüljük a “modern kor” néhány vívmányát, mint például a növényi tejszínt, bevonó massszát, festékeket, aromákat, félkész termékeket.

Ezek vagyunk!

Házirend

Mit nyújt ez a hely?

🐶 Kutyusoknak

Ivóvíz
Állatbarát

🐾 Gazdiknak

Desszert
Sütemény
Jégkrém
Kávé
Vegán
Cukrászda
Torta

Értékelések

0

az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Vélemények

Nyitvatartás

Hétfő
10:00-19:00
Kedd
10:00-19:00
Szerda
10:00-19:00
Csütörtök
10:00-19:00
Hamarosan zár
Péntek
10:00-19:00
Szombat
10:00-20:00
Vasárnap
10:00-19:00

Térkép