logo
logo

Damniczki Cukrászda

Cukrászda

Székesfehérvár

Leírás

Mottónk: Csak természetesen!

Mi a Damniczki Cukrász Manufaktúrában olyan egyedi felfogás szerint készítjük a termékeinket, amely egyértelműen megkülönböztethetővé teszi termékeinket.

Igazi családi vállalkozás vagyunk.

A Damniczki Cukrászda 1992 karácsonyán nyitott, az első fél évben még nem is volt kész a cukrászműhely, csak vásároltuk a süteményeket, mert nem volt hol készítsük.

Először a cukrász, majd a fagylaltműhely készült el, 1998-ban a Távírda utcai kis üzletünket is megnyitottuk, majd a termelő bővítésére került sor. 2018-ban teljesült az álmunk, Székesfehérvár történelmi belvárosban a Fő utcán megnyitottuk 110m2-es cukrászdánkat.

A fagylaltjaink nyolcvan-kilencven százaléka magyar alapanyagból készül. Nem a trend kedvéért, hanem hitvallásból. Akkor is ezt fogom csinálni, amikor nem lesz menő, és akkor is így csináltam, amikor még nem volt menő.  Állományjavítónak csak szentjánoskenyérmag-lisztet használunk, ami a babatápszerek legfőbb nyersanyaga. Ha egy babatápszerbe megfelel, akkor valószínűleg a mi fagylaltunkban is jó lesz.

Van egy gépesített gyümölcsfeldolgozó műhelyünk, egy olyan gyümölcsmagozó gépünk, ami négy-ötszáz kilót kimagoz egy óra alatt. Ezután egy úgynevezett microcutteren átengedjük, ez az egyetlenegy ilyen van az országban, olyan pürét ad, mint a bébiétel. Ezek segítségével tudjuk a tökéletesen érett gyümölcsöt időben a fagyasztóba juttatni.

Hogyan gondolkodunk?

Próbálunk kicsit másképp. Követjük a divatos trendeket, igaz nem minden áron, sokszor visszanyúlunk a régi receptekhez, változtatunk rajtuk, korszerűsítünk. Fagylaltjainkat a régi receptekből kiindulva készítjük el, megtartva a régi értéket de ötvözzük a legújabb technológiákkal és gépekkel. Ha új terméket keresünk a kínálatba, először a régi receptek között kutakodunk, ötleteket, inspirációt keresünk, és ami a legfontosabb megkeressük hozzá a legjobb nyersanyagokat.

Hagyományos tejszín, friss tej egy környékbeli tehenészetből, dió a szomszédos kiskertekből, valódi csokoládé, és még sorolhatnám. Kerüljük a “modern kor” néhány vívmányát, mint például a növényi tejszínt, bevonó massszát, festékeket, aromákat, félkész termékeket.

Ezek vagyunk!

Desszertek

A természetes, házias alapokra építkezés és a fine dining extravagáns megoldásai jól megférnek egymás mellett desszertjeinkben.

“Csavartunk egyet a Nagyi sütijén”

Nem is csoda, hiszen Balázs először nagymamája mellett leste el a süteménykészítés fortélyait, amelyeket azóta is büszkén alkalmaz és ad tovább már napjaink tudásával vegyítve.

Cukrász manufaktúránkban így egyszerre van jelen a nagymamák tudása iránti tisztelet és az unokák szűnhetetlen újítási vágya.

Sütemény kínálatunk folyamatosan változik, az aktuális kínálatról a süteményes pultnál tudsz tájékozódni.

Fagylalt
  • De ez csak fagyi – gondolhatod!

    Számunka viszont a fagyi készítés egyszerre tisztelgés az alapanyagok és a fogyasztók előtt. Folyamatos innováció és játék az ízekkel.

  • Miben is más a Damniczki fagyi?

    Amikor Damniczki Balázs eldöntötte, hogy kizárólag természetes alapanyagokat fog használni, még nem gondolta, hogy az új receptek kidolgozásához latba kell vetnie minden  élelmiszermérnöki tudását is. A sok kísérletezés hamarosan egyértelművé tette számára, hogy
    csak úgy tudja a legmagasabb, ellenőrzött fagylalt minőséget garantálni, ha a helyi termelők közül,
    személyesen választja ki a beszállítóit.

    Mivel az alapanyagok nagy részét így nyers formában kapjuk, kialakítottuk saját  zöldség-gyümölcs feldolgozónkat, hogy egész évben a polcról elérhető legyen az összes szezonális
    alapanyag, ha épp tökmagot vagy sütőtököt szeretnénk a vendégeinknek adni fagylalt desszert
    formájában.

  • Több mint 140-féle fagyi recepttel dolgozunk

    és folyamatosan újakat találunk ki! Emiatt kínálatunk is állandóan változik, akár egy napon belül
    többször is.

  • Alapanyagok a szomszédból

    Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az alapanyagok, amikkel dolgozunk, sokat tudjanak.
    Ismerjük az útjukat a kezdetektől egészen a fagyitölcséredig: a felhasznált gyümölcsöket, tejtermékeket ellenőrzött, helyi és környékbeli termelőktől szerezzük be. A tejtermékek például Pusztaszabolcsról, a gyümölcsök egy része Agárdról, a Vörösboros málnához használt bor Szekszárdról, a Gyömbéres malátához a maláta Zámolyról származik. A különlegesebb fűszerek, a kakaók vagy a közönségkedvenc pisztácia pedig jól bejáratott, mindig magas minőséget nyújtó külföldi beszállítóinktól érkeznek.

Házirend

Mit nyújt ez a hely?

🐶 Kutyusoknak

Ivóvíz

Állatbarát

🐾 Gazdiknak

Kávé

Cukrászda

Sütemény

Desszert

Jégkrém

Torta

Vegán ételek

Értékelések

0

az 5 ből

0 vélemény alapján

5 csillag

0%

4 csillag

0%

3 csillag

0%

2 csillag

0%

1 csillag

0%

Vélemények

A tartalom megtekintéséhez jelentkezz be!

Nyitvatartás

Hétfő

10:00-19:00

Kedd

10:00-19:00

Szerda

10:00-19:00

Csütörtök

10:00-19:00

Péntek

10:00-19:00

Szombat

10:00-20:00

Vasárnap

10:00-19:00

Kapcsolat

Térkép