Kedvesem Bisztró
Bisztró
Balatonlelle

Leírás

Balatoni panoráma, családias hangulat és persze isteni ízek - egész évben várjuk kedves vendégeinket Balatonlelle központjában a Kedvesem bisztróban.

Konyhai csapatunk a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel készíti ételeinket, kiemelten fontosnak tartjuk a helyi termelők támogatását és a lokális, szezonális alapanyagok használatát. 


Történetünk 

"Kedvesem, kész a reggeli!"

Még ma is a fülembe cseng, ahogy finom, lágy hangján nagyanyám reggelente beszólt a szobámba. Szerettem, ahogy mondta, szerettem ott a reggeleket.

Az utánozhatatlan baracklekvárjával megkent fonott kalácsot, a meleg kakaó illatát. Imádott nekünk főzni, és mi imádtuk, amit főzött. A konfitált húsokat, amik zsírban, egy lábosban mindig ott voltak a hidegen, vagy a rácpontyot, ahogy Ő készítette, friss tejföllel, balatoni halból. Nem pazarolt, mindent felhasznált, amit lehetett. A maradék húsokból és zsírokból, ahogy Ő hívta, kence (rilette) készült, amit előszeretettel lopkodtunk a hűtőből.

Később azt vettem észre, hogy ránk is átragadt a gasztronómia iránt érzett szeretete. Gyermekkorom egyik legjobban várt eseménye mindig a hétvégi nagy családi ebéd volt. Lázasan vártam azokat a napokat. Ott voltunk mindannyian, kicsik, nagyok. Visszaemlékezve, gyerekként olyan hangulata volt, amit felnőttként már nem élhetek át. Amikor megnyílt ez az étterem, annyit mondott csak:

"szívvel főzzétek, és szeretettel adjátok kedvesem"

Házirend

Szolgáltatások

Szolgáltatások gazdiknak
Szolgáltatások kutyusoknak

Értékelések

0

az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Vélemények

Nyitvatartás

Hétfő
11:30-22:00
Kedd
11:30-22:00
Szerda
11:30-22:00
Csütörtök
11:30-22:00
Péntek
11:30-22:00
Szombat
11:30-22:00
Vasárnap
11:30-22:00