Kisfaludy-ház Étterem
Étterem
Badacsonytomaj

Leírás

A Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz Badacsony legmagasabban fekvő, legszebb panorámájú étterme. Ez már a negyedik szezon, hogy a gesztenyefák árnyékában köszönthetjük vendégeinket.

Az étterem konyhája változatlan stílusban készíti az ételeket. A legjobb badacsonyi borokhoz klasszikus, hazai fogásokat ajánlunk. Kínálatunk a legjobb vidéki konyhák ízvilágát idézi, és természetesen a balatoni jelleget sem nélkülözi.

Idei újdonság, hogy a Kisfaludy-ház két alsó teraszát borteraszként üzemeltetjük majd júliusban és augusztusban. Már reggeltől kínáljuk a legjobb badacsonyi borok mellé a falatokat. A túrázókat fröccskoktéllal várjuk, azokat pedig, akik borkóstolóra vágynak, de több pincészet boraira is kíváncsiak, örömmel fogadjuk.

Várjuk Önöket szeretettel!

A Kisfaludy-ház története

A mai Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz Badacsony egy legendás épületében található. Kisfaludy Sándor, a híres költő présháza volt ez a barokk stílusú épület, mely a XVIII. században épült.

Kisfaludy Sándort ugyan édesapja eredendően jogi pályára szerette volna irányítani, ő inkább katonai pályára lépett. Miután tagja lett a bécsi testőrségnek, nem egy csatában is részt vett, főként Olaszországban, így történt meg, hogy egy alkalommal francia fogságba esett. Fogsága idején, Himfy álnéven írta hihetetlen sikereket hozó verseit, melyek "Himfy dalai" néven váltak ismertté, később pedig a "Himfy szerelmei" című kötetben jelentek meg.

A versek múzsája egy bizonyos Szegedy Róza volt, akit a költő egy szüret alkalmával ismert meg Badacsonyban. Az ismeretségből szerelem lett. A “Himfy dalok” a kezdeti szerelem egyoldalú érzelmeit festették meg.

Szerelmük később beteljesedett és egy életre összekötötte őket. A ház, ahol éltek, ma múzeum és Szegedy Róza Ház néven ismert. Itt élték le életüket, és a Kisfaludy-ház szomszédságában található. Kisfaludy-házban, az egykori présházban ma páratlan kilátásával egy különleges étterem és borteraszként funkcionál.

Házirend

Szolgáltatások

Szolgáltatások gazdiknak
Szolgáltatások kutyusoknak

Értékelések

0

az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Vélemények

Nyitvatartás

Hétfő
12:00-17:00
Kedd
12:00-17:00
Szerda
12:00-17:00
Csütörtök
12:00-17:00
Péntek
12:00-17:00
Szombat
12:00-17:00
Vasárnap
12:00-17:00