Lokal47
Borászat
Kéthely

Leírás

LOKAL 47

RESTAURANT & WINEBAR

Éttermünknek egy olyan borbirtok ad otthont, ahol elsődleges szerepet kap a biodinamikus gondolkodásmód, nem csak a borkészítés során, de a birtok egész életében.

Így kerülhet bio házi tojás, vagy épp fűszernövények, szezonban pedig zöldségek a tányéraitokra.

Ismerjétek meg nálunk a Kristinus Borbirtok filozófiáját!

FARM TO FORK

A Kristinus Borbirtokon small plate koncepcióval, környékbeli alapanyagokkal, biodinamikus borokkal és rengeteg szeretettel várunk ebédre, vacsorára vagy épp borkóstolásra.

​És hogy miért Lokal47?

​Lokal, mert fontos számunkra a környék termelőinek bemutatása.

Termelői piacot működtetünk Nagykanizsán, így a termelők nem csak a beszállítóink, de a barátaink is. Megtanultuk, hogy a minőségi, helyi alapanyagokért igenis megéri küzdeni.

47, mert 47 km-re van a saját birtokunk, ahol mi is gazdálkodunk.

Ígérjük, onnét is kerül alapanyag a tányérokra!



FILOZÓFIA

TALAJ,NAP,HOLD,CSILLAGOK

Hisszük, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzünk és dolgozzunk - a természet részeként. Minden döntésünkben a fenntarthatóságot helyezzük az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása. 

VINIFIKÁCIÓ

Területeinket 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint műveljük. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezeljük, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. 2020 óta szárnyas és négylábú kollégák is segítenek minket at átállásban. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett törekszünk a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

Felszívódó permetszerek, gyomirtó ás műtrágya helyett természetes preparátumokat használunk a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka számunkra pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - mi pedig szeretünk sétálni

FARM

Miért tart állatokat egy borászat? Mert hisszük, hogy a biodinamikus gazdálkodás alapjaként, képes zárt körben működni a birtok. Az állatok lelket adnak a gazdaságnak és a fenntarthatóság körét is bezárják a saját termelésű trágya és élelmiszerek tekintetében. De egyszerűen csak fantasztikus érzés, hogy itt vannak körülöttünk, minden napot egy kicsit jobbá és jobbá tesznek! Ezért 2020 óta szárnyas és négylábú kollégák is csatlakoztak hozzánk. Gisi és Goldi, az első két Murbodener tehenünk jelentik a kapcsolatot számunkra a preparátumok és az ültetvényeink között. 

MI A BIODINAMIKA?

A nemzetközileg elfogadott és szabályozott biodinamikus minősítés, például a DEMETER Certifikáció mind a szőlőtermesztést, mind pedig borkészítést erősen előírásokhoz köti. A Rudolf Steiner osztrák filozófus nevéhez kötődő gazdálkodás hátterében összetett, holisztikus szemléletmód áll, melynek alapfeltevése, hogy a teljes gazdaság egységes egészet képez. Ezt nem csupán a háziállatok és a termesztett növények alkotják. A táj elemein túl (rétek, erdőfoltok, legelők, a vadon élő állatok) beletartozik a tágabb környezet is, egészen a csillagokig: a gazdálkodó a növénytermesztési, borkészítési és állattenyésztési munkálatok megtervezése során figyelembe veszi a kozmikus ritmusokat, mint például a holdállást.

BORKÉSZÍTÉS

Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekszünk a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgozunk, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka számunkra a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Úgy érezzük, hogy ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmazunk, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PET-NAT. 

Házirend

Mit nyújt ez a hely?

🐶 Kutyusoknak

Ivóvíz

🐾 Gazdiknak

Bor
Étterem

Értékelések

0

az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Vélemények

Nyitvatartás

Hétfő
Zárva
Kedd
Zárva
Szerda
17:00-22:00
Csütörtök
11:30-22:00
Péntek
11:30-22:00
Szombat
11:30-22:00
Vasárnap
11:30-17:00

Térkép

logo
Te is jártál már úgy, hogy ki szerettél volna mozdulni, de a kutyusoddal nem engedtek be a kiválasztott helyre? Sajnos mi igen. Épp ezért jött létre a Kutyával. Az oldalunkon megtalálod a legjobb állatbarát és a kutyatartáshoz elengedhetetlen helyeket.
App Store
Google Play

Jogi dokumentumok

Copyright © 2024 - Kutyával. Minden jog fenntartva.