Leírás
Kik vagyunk?
Elhivatott specialty kávézó, mely 2013 óta szolgálja ki vendégeit Carraro Don Cortez kézműves kávéval és napi friss pékáruval és deli kínálattal. Az eredeti három tagú tulajdonosi kört 6 év után egy újabb hármas, fiatal, “vengéglátós” csapat vette át 2019-ben. Céljuk az eddigi minőség megtartása egy kis újragondolással a vendégkör “személyére” szabva.
A Bányai brand és Don Cortez rövid története
A Bányai, egy különlegesen fontos projekt Tóth Sanyiék számára. 2017-ben kezdtek el közösen dolgozni Bányai Laci bácsival, miután az azt megelőző évben volt szerencséjük vásárolni az első szüretes terményéből. A minták tökéletesen illeszkedtek a pörkölési profilra, és nagyon szép tiszta ízvilággal rendelkeztek mindenféle defekttől mentesen. Így vették a bátorságot és kapcsolatba léptek a farm tulajdonosával. Ekkor derült ki, hogy Bányai László igazgatja a Lourdes szívében találhtó farmot, aki a rendszerváltás előtt költözött ki az USA-ba, majd Costa Rica-ra. Mivel Laci bácsinak nem volt tapasztalata a kávékkal kapcsoaltban, Sanyiék pedig mindig is szerették volna bontogatni szárnyaikat, 2017-től megkezdődött a közös együttműködésük. Ettől az évtől kezdve már ők is részt vettek a termesztésben, a szüreten és azóta minden történés az ő utasításaik szerint történik a farmon. Kezdetben még csak nem is sejtették, hogy ez egy ilyen hatalmas együttműködéssé fogja kinőni magát, ahol mikrobiológusok, mérnökök és kávés szakemberek fognak együtt dolgozni a lehető legtökéletesebb kávé “megalkotásán”.