Stühmer Márkabolt, Cukrászda és Cremeria
Cukrászda
Maklár

Leírás

Stühmer Frigyes, hamburgi cukrászmester egy pesti cukorkakészítő invitálására érkezett Magyarországra. Stühmer 1868-ban megvásárolta a kis cukorkaüzletet, majd vállalkozása hamarosan az ország legnagyobb csokoládégyárává nőtte ki magát, ahol gőzüzemű, minőségi csokoládégyártás folyt. Stühmer Frigyes felismerte, hogy a csokoládé és a cukorka fontos fogyasztási cikk, és nagy jövőjük van. Hatalmas szerepet játszott abban, hogy a luxuscikknek számító csokoládét szélesebb körben ismertté vált. Stühmer rendkívül szakképzettséggel rendelkezett, és kezdettől fogva elsőragú termékeket állított elő. 1906-ban Stühmer fia került a gyár élére, aki állami támogatással modernizálta a gyárat, majd megalakította a Stühmer Frigyes Részvénytársaságot. 1941-ben felhúzták Európa egyik legmodernebb csokoládégyárát a Vágóhíd utcában. Ezt követően itthon 63 Stühmer fióküzlet nyílt, valamint egy Párizsban és egy Abbáziában. A Stühmer cég termékei nemcsak belül, de kívül is csábítóak voltak, az 1920-30-as években a látványosan fejlődő magyar csomagolás élvonalában állt, világszínvonalú kereskedelmi kultúrát képviselt. Dobozborítóit és csomagolópapírjait példás iparművészek tervezték. A sikertörténetnek az 1948-as államosítás véget vetett, a gyárat beolvasztották a Magyar Édesipari Vállalatba, később az üzem felvette a Budapesti Csokoládégyár nevet. A tradicionális márkát Csóll Péter élesztette újjá 2006-ban, amikor megvásárolta az egri Stühmer édességboltot és a védjegy tulajdoni jogát.  

A Stühmer Kft. számára fontos szempont volt a kezdetekben, hogy ezzel a patinás márkanévvel olyan termékeket gyártsanak, amelyek ismertek voltak az egykori Stühmer-vásárlók körében is.  

A kezdeti 3-4 termékcsaládhoz képest ma több mint 150 féle terméket állítunk elő, és cégünk a minőségi csokoládégyártás egyik meghatározó márkanevévé nőtte ki magát. A termékek egy része eredeti, régi recept alapján készülő nosztalgia termék, többségük azonban már kreatív termékfejlesztő csapatunk szülöttje.  

A termékszortiment szélesedése, a termelési volumen növelése új gépek, gyártósorok beszerzését tette szükségessé. A cég, dinamikus fejlődésének köszönhetően néhány éven belül kinőtte a kis üzemet. 

2014. július 2. napjával új fejezet indult a Stühmer Kft. életében. Maklár községben, ünnepélyes keretek között, Orbán Viktor miniszterelnök részvételével átadták a Stühmer Édesipari Kft. új, 4.000 négyzetméteres gyártóüzemét. 

2017. évben került átadásra telephelyünkön hűtött és fagyasztott késztermékek tárolására alkalmas 2100 raklapos készáruraktárunk, mely biztosítja partnereink részére a minél magasabb szintű, és a STÜHMER által kontrollált áruellátási láncot. 

Minőségellenőrző részlegünk laboratóriumát egyedülálló analizáló berendezéssel bővítettük, mely a gyártás teljes fázisában kontrollálja a minőségi irányelvek követését, ezzel segítve és alátámasztva cégünk mottóját, mely szerint: Minőség mindenek előtt.  

Magyarországon hét exkluzív márkaboltot üzemeltetünk Eger, Budapest és Gyöngyös belvárosában, valamint a cég székhelyén, Makláron a márkabolt mellett egy cukrászdát és fagylaltozót is nyitottunk. 

Cégünk 2015 óta saját készítésű kézműves fagylaltokat is gyárt, melyre nagyon büszkék vagyunk, mivel a vásárlói visszajelzések nagyon pozitívak. 2020-ban három új termékcsaládot indítottunk útjára. Ezek csomagolása már kifejezetten a nemzetközi piacokon történő megjelenésre lett tervezve. 

Kóstolta már a STÜHMER-süteményeket?

A csokoládégyárunk mellett található cukrászdában több mint 25 féle izgalmas, egyedi ízvilágú süteménnyel várjuk az édességkedvelőket, ahol a cukrásztermékek mellett természetesen kapható a teljes STÜHMER csokoládé- és kézműves bonbon választék.

Hűsítő finomságokra vágyik?

Cremeriánkban fagylalt-különlegességek, pohárkrémek, fagylalttorták és nosztalgikus hangulat várja. A klimatizált belső terek mellett, temperált teraszunkon is kellemes környezetben élvezheti finomságainkat.

Mi a STÜHMER-nél azon dolgozunk, hogy kiváló alapanyagokból készült édességeinkkel igazi kulináris élményt nyújtsunk minden kedves vendégünknek. Várjuk Önt is szeretettel – és sok-sok finomsággal – a STÜHMER Cukrászda és Cremeriaban!

Fontos információ: nem megfelelő hőmérsékleti körülmények között a csokoládétermékeken minőségi és küllembeli elváltozások tapasztalhatók. Kérjük, ügyeljenek a szállítási és tárolási hőmérséklet betartására!

Házirend

Mit nyújt ez a hely?

🐶 Kutyusoknak

Állatbarát

🐾 Gazdiknak

Desszert
Fagylalt
Torta

Értékelések

0

az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Vélemények

Nyitvatartás

Hétfő
10:00-19:00
Kedd
10:00-19:00
Szerda
10:00-19:00
Csütörtök
10:00-19:00
Péntek
10:00-19:00
Szombat
10:00-19:00
Vasárnap
10:00-19:00

Térkép

logo
Te is jártál már úgy, hogy ki szerettél volna mozdulni, de a kutyusoddal nem engedtek be a kiválasztott helyre? Sajnos mi igen. Épp ezért jött létre a Kutyával. Az oldalunkon megtalálod a legjobb állatbarát és a kutyatartáshoz elengedhetetlen helyeket.
App Store
Google Play

Jogi dokumentumok

Copyright © 2024 - Kutyával. Minden jog fenntartva.