Szépalma-Hotel
Szállás
Porva

Leírás

Hazánk talán legeldugottabb szállodája, amelyet megtalálni mégis könnyebb, mint néhány nap után magunk mögött hagyni. Már az első látogatás alkalmával úgy érezzük, mintha haza érkeztünk volna ide. Nyugalom és szerető gondoskodás fogad itt bennünket sok ezer hektár erdő biztonságot jelentő védelmében. És persze sok minden más is.

A Szépalma Hotel - az Esterházy család egykori ménesbirtokán a Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában található. A Zircről felvezető kanyargós erdei úton már-már elbizonytalanodunk, hogy jó fele járunk-e, majd Borzavár után kiérve az erdőből hatalmas karámokban békésen legelésző szürke marhák és lovak látványa fogad bennünket. Magyarország talán legszebb és legeldugottabb birtokára érkezünk. Az egész környék harmóniát, különös, szelíd nyugalmat áraszt. Bár kicsit szokatlan élmény ez a zajos hétköznapok után, de nagyon könnyen megbarátkozunk vele…

Nemes egyszerűség

Szépalma különleges búvóhely a Bakonyban. Nem csillog, és nem hivalkodik. Falain belül és kívül visszafogott elegancia, nemes egyszerűség jellemzi. Luxus helyett békességet és felüdülést kínál. Nem tör babérokra, nem kíván divatos lenni. A klórszagú "kék-wellness" helyett az erdő, a virágok, és a friss széna illatával a "zöld wellness" különleges élményét kínálja: a természet gyógyító és regeneráló erejét testünk és lelkünk felüdüléséhez. A bakonyi erdők friss levegőjét sokak szerint palackozni kellene a "város béli puhányok", de leginkább az utókor számára. Az erdei kirándulások, kerékpáros túrák után egy jól megérdemelt szauna vagy frissítő masszázs a különleges környezetben új értelmet nyer. Aki eltölt néhány napot Szépalmán, pontosan fogja tudni, mit értünk "zöld wellness" alatt.

A méltó utódok gondjaira bízott arborétum, a kertek szeretettel gondozott virágai, a gondolatainkban is olvasni képes személyzet, és persze a nagyszerű ízeket kínáló konyha egyedülállóvá teszik a Szépalmát. Nem szálloda a szó megszokott értelmében, hanem búvóhely. A természet nyugalmára és szépségére vágyók búvóhelye a Bakonyban. Aki megérzi a stílus és a környezet, a múlt és a jelen különleges harmóniáját, az első látogatás alkalmával tudja, hogy vissza fog még ide térni.

A Szépalma Hotelben nem csak a szülők és a gyermekek, de házi kedvenceink, a négylábú családtagok is szívesen látott vendégek. Szállást nem csupán a szálloda szobáiban tudunk számukra biztosítani, de kényelmesen együtt lakhatnak gazdáikkal a szálloda vagy az Eszterházy birtok lakosztályaiban is, ahol külön zárt kertben is tartózkodhatnak a kutyusok. A gyermekfalu (lovas liget) lakásaiból kilépve mindössze néhány lépés választja el őket az erdőtől, mezőktől, ahol gond nélkül le tudják vezetni felesleges energiájukat. A szállodába való visszatéréskor lehetőséget biztosítunk a kutyusok lábtörlésére. A bejáratnál és a belső kert különböző pontjain található itatókban mindig gondoskodunk friss vízről.

Kapcsolatrendszerünkbe nem csupán közeli állatorvosok, kutyakozmetikusok és lelkes kutyatartó törzsvendégek tartoznak, de a környező erdők erdészeivel és hivatásos vadászaival is igyekszünk jó kapcsolatot ápolni. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy szállodánk nyitása óta nem veszett el és nem sérült meg vadászat alkalmával egyetlen négylábú vendégünk sem. Szállodánk rendelkezik chip-leolvasó készülékkel, így a hozzánk kóborló kutyusok többsége is hamar visszakerül gazdájához. (vagy éppen nálunk marad :-))  
Házirend

Házirendünk értelmében a szálloda területén, a játszótéren, az istállók és karámok közvetlen közelében a kutyáikat pórázon kell tartani, de pár lépésre a szállodától természetesen bőven adódik lehetőség a szabad mozgásra is. Előzetes egyeztetés szerint néhány órára szívesen gondoskodunk a kutyák megőrzéséről is, amennyiben a gazdiknak más elfoglaltsága (masszázs, lovaglás, focimeccs...stb.) adódna.

A kutyák, macskák elhelyezését szállodai szobáinkban és külső lakosztályainkban 4000,-Ft/kutya/éj áron vállaljuk. 

Mit nyújt ez a hely?

🐶 Kutyusoknak

Ivóvíz
Fekhely

🐾 Gazdiknak

Wellness
Étterem
Szállás
Pihenés
Reggeli
Kincsvadászat

Értékelések

0

az 5 ből
0 vélemény alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%

Vélemények

logo
Te is jártál már úgy, hogy ki szerettél volna mozdulni, de a kutyusoddal nem engedtek be a kiválasztott helyre? Sajnos mi igen. Épp ezért jött létre a Kutyával. Az oldalunkon megtalálod a legjobb állatbarát és a kutyatartáshoz elengedhetetlen helyeket.
App Store
Google Play

Jogi dokumentumok

Copyright © 2024 - Kutyával. Minden jog fenntartva.